Ziti z Pesto: Ziti al Pesto
Ziti z Pesto: Ziti al Pesto może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 601 kalorii, 25 g białka i 15 g tłuszczu każda. Za 2,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka zebranych liści bazylii, soli morskiej, czosnku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to śródziemnomorskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 74% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują Ziti z pikantnym pesto Pantesco, Pesto i kiełbasa zapiekane Ziti oraz Pieczone Ziti z indykiem i pesto.
Instrukcje
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
W blenderze umieść miętę, liście kopru włoskiego, bazylię, pietruszkę, czosnek, kapary, pomidory, pieprz czarny, płatki czerwonej papryki i połowę oliwy z oliwek. Przetwarzaj w krótkich seriach, aż do zgrubnego posiekania. Włącz blender na pełną prędkość i skrop pozostałym olejem. Przetwarzaj, aż będzie prawie gładka, około 1 minuty.
Powstałe pesto wyjmij z blendera i przełóż do dużej miski. Odstawić na 1 godzinę.
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie al dente.
Dobrze odcedź i włóż ugotowany makaron do miski z pesto i wymieszaj jak sałatkę.
Posyp makaron startymlocelli pecorino i płatkami chili. Podawaj.