Ziołowa Kukurydza
Kukurydza z ziołami może być tylko przystawką, której szukasz. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka masła, soli, grubo zmielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Sałatka kukurydziana z ziołami, Sałatka z fasoli Corn 'N' Lima, oraz Pesto, kukurydza, por I Strona zielonej fasoli.
Instrukcje
Doprowadzić 1 1/2 cala wody (nie słonej wody) do wrzenia w garnku, a następnie dodać kukurydzę. Ugotuj kukurydzę (woda nie może jej pokryć), przykrytą pokrywką, obracając od czasu do czasu, aż stanie się miękka, od 3 do 5 minut.
Przekładamy szczypcami na duży talerz.
Podczas gotowania kukurydzy, roztopić masło w 1-quart ciężki rondel, a następnie zdjąć z ognia i wymieszać sok z cytryny, sól, czarny pieprz,i cayenne.
Gdy kukurydza jest wystarczająco chłodna, należy odciąć kolby długimi, szerokimi pociągnięciami dużym ciężkim nożem, pozostawiając ziarna w skupiskach.
Dodaj mieszaninę masła i kolendry do kukurydzy, mieszając delikatnie, aby utrzymać nienaruszone grona jądra.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.