Zioła i cytrusy pieczona noga jagnięcina
Ziołowo-cytrusowe pieczone nogi jagnięciny to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 16 i kosztuje $2.0 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 162 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka octu balsamicznego, mielonego kminku, soku z cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Cytrusowo-Ziołowa Pieczeń Wieprzowa, Wolno pieczona jagnięcina z cynamonem, koprem włoskim i cytrusami, oraz Pieczona noga jagnięcina z ziołami i czosnkiem.
Instrukcje
Połącz pierwsze 11 składników w małej misce, dobrze mieszając.
Jagnięcinę ułożyć na patelni; natrzeć mieszanką czosnkową. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub na noc.
Wyjąć jagnięcinę z lodówki.
Jagnięcinę posypać 1 łyżeczką soli i czarnego pieprzu.
Umieść jagnięcinę na stojaku na patelni pokrytej natryskiem do gotowania i umieść stojak na patelni.
Odstawić jagnięcinę na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Piecz jagnięcinę w temperaturze 425 przez 30 minut. Obniżyć temperaturę w piekarniku do 375 (nie wyjmować jagnięciny z piekarnika); piec dodatkowo 45 minut lub do momentu włożenia termometru do najgrubszej porcji pieczeni 135 lub do pożądanego stopnia upieczenia.
Odstawić na 20 minut; pokroić.