Zinfandel - duszony mostek wołowy z cebulą i ziemniakami
Zinfandel - duszony mostek wołowy z cebulą i ziemniakami może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. To danie główne ma 422 kalorie, 33g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 3,53 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Udaj się do sklepu i odebrać ExtraVirgin oliwy z oliwek, ząbki czosnku, walla walla, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zinfandel-duszone żeberka wołowe z puree Rozmarynowo-Pasternakowym, Pieczeń wołowa duszona w Zinfandelu, oraz Zinfandel Duszone Żeberka Wołowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połącz pierwsze 3 składniki, mieszając trzepaczką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Wołowinę posypać 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Pieprz Czarny
Wołowina
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać wołowinę na patelnię; gotować przez 8 protokół, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Usunąć wołowinę z patelni; przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodaj 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, cebulę, cukier i 1 łyżeczkę tymianku na patelnię. Gotować 20 minut lub aż cebula będą miękkie i złoty kolor, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Cebula
Cukier
Tymianek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodać czosnek, marchew i seler; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Czosnek
9
Wołowinę umieścić na mieszance cebuli; wlać mieszaninę wina na wołowinę. Przykryć i wstawić do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Wołowina
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Piec w temperaturze 325 przez 1 3/4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Podczas gdy mieszanina wołowiny gotuje, umieścić ziemniaki w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
12
Dodać 3/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki tymianku, olej, oregano, i czerwony pieprz; wrzucić do herbu. Ułóż w jednej warstwie na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Papryka Czerwona
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Galaretka
Tymianek
Rolka
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Wyjąć wołowinę z piekarnika; obrócić wołowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
14
Umieść ziemniaki na Dolnym stojaku w piekarniku. Przykryć wołowinę; wrócić do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
15
Piec ziemniaki i wołowinę w 325 przez 45 minut lub aż wołowina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
16
Wyjąć wołowinę z piekarnika; przykryć i ogrzać. Zwiększenie temperatury pieca do 42
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
17
Umieść ziemniaki na środkowym stojaku w piekarniku; piec w 425 przez 15 minut lub aż chrupiące i krawędzie są rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
18
Usunąć wołowinę z patelni; pokroić w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Shiraz, Tempranillo i Zinfandel to świetny wybór na mostek wołowy. Wszystkie te czerwone wina mogą obsłużyć mięsisty, dymny smak mostku. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, będziesz chciał poszukać koszernego czerwonego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Tournon Mathilda Shiraz. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.