Zimowy tort przyprawowy z karmelizowaną polewą jabłkową

Zimowe ciasto przyprawowe z karmelizowaną polewą jabłkową może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 475 kalorii, 5G białka, oraz 34g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś złote przepyszne jabłka, śmietanę, proszek do pieczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Zima. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Zimowy tort przyprawowy z karmelizowaną polewą jabłkową, Ciasto Z Przyprawami Jabłkowymi Z Bitą Śmietaną, oraz Karmelizowane ciasto z przyprawami jabłkowymi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj dno sprężyny o średnicy 9 cali sprayem zapobiegającym przywieraniu. Spód linii z folią; folia natryskowa. Owiń Na Zewnątrz patelni folią.
Stopić 3 łyżki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać jabłka; posypać 1 łyżką cukru. Sauté jabłka aż prawie miękkie i zaczyna brązowy, o 6 protokół.
Posypać 3 łyżkami cukru. Zwiększyć ciepło do wysokiej i wrzucić, aż cukier topi się i jabłka są głębokie brązowe, o 4 protokół.
Wlej mieszankę jabłek na duży talerz (nie czyść patelni).
Stopić 4 łyżki masła w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodać 3/4 szklanki cukru i gotować, aż mieszanina będzie głęboki złoty kolor, często mieszając, o 7 protokół (mieszanina będzie ziarnisty).
Dodać śmietanę i ocet (nie mieszać). Przykryć patelnię, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu bez mieszania, aż większość bitów karmelu rozpuścić, o 8 protokół. Odkryć i ubijać, aż sos jest lekko gęsty, głęboki brązowy i zredukowany do Hojny 1 filiżanka, o 3 minuty dłużej.
Do małego rondla wlać sos karmelowy.
3 łyżki sosu karmelowego rozprowadzić na dnie przygotowanej patelni. Ułóż kliny jabłek obok siebie, zaokrąglone w dół, w karmelu w 2 koncentrycznych kręgach. Mąkę przesiać, a następnie 6 składników do miski. Beat 6 łyżek masła i 1 szklanka cukru w dużej misce do mieszania (mieszanina będzie ziarnisty). Ubij jajka po 1 na raz, następnie waniliowy i 1/4 szklanki sosu karmelowego. Ubić w połowie suchych składników, następnie kwaśną śmietanę, a następnie pozostałe suche składniki.
Łyżka ciasto równomiernie na jabłkach.
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 1 godziny 15 minut. Fajne ciasto na patelni 5 minut.
Pokroić wokół ciasta; usunąć boki patelni. Fajne ciasto 15 minut dłużej.
Umieść talerz na szczycie ciasta; Odwróć ciasto na talerz.
Zdjąć dno patelni i folię. Wymień usunięte jabłka. Rewarm pozostały sos karmelowy.
Ciasto podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z sosem.