Zimowa sałatka owocowa z granatami
Zimowa sałatka owocowa z granatami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, pomarańcze, granat i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1058 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cukierki owocowe z ciemnej czekolady z granatami, figami i daktylami, Zimowa Sałatka Owocowa, oraz Zimowa Sałatka Owocowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój granat prawie na pół, od korony do połowy DNA. Użyj palców, aby złamać dwie połówki od siebie, a następnie ściśnij połówki nad dużą miską, aby uwolnić nasiona i soki. Nie martw się o uzyskanie wszystkich nasion; po prostu uzyskać jak najwięcej, jak można bez wyciągania membrany. Wyciśnij jak najwięcej soku.
Usunąć wszelkie kawałki membrany z miski.
Dla każdej pomarańczy i grejpfruta, pokroić trochę od góry i od dołu. Za pomocą ząbkowanego noża przejdź wokół owoców i odetnij skórę i biały rdzeń. Trzymając owoce w jednej ręce i pracując nad miseczką owoców, ostrożnie wyciąć segmenty między membranami. Pamiętaj, aby ciąć tylko do momentu osiągnięcia środka owocu. Wyciśnij pozostałą membranę nad miską, aby uwolnić cały sok.
Jabłka i gruszkę pokroić w plasterki i wymieszać z innymi owocami.
Dodać cukier i wrzucić dobrze, następnie przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.