Zimne szparagi z dipem Curry
Zimne szparagi z dipem Curry mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 173 kalorie, 2G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 73 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest idealny do Super Bowl. Mieszanka śmietany, curry, majonezu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Szparagi sezamowe na gorąco lub na zimno, Zimna Zupa Szparagowa Z Grillowanym Arbuzem, oraz Curry z kurczaka na zimno z prażonymi migdałami i Krystalizowanym imbirem.
Instrukcje
Doprowadzić garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodaj szparagi i gotuj przez około 7 minut, aż staną się jasnozielone.
Wyjąć do miski z lodowatą wodą do ostygnięcia.
W średniej misce wymieszać majonez, śmietanę i curry.
Przełożyć do ładnego dania i podawać z schłodzonymi szparagami.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.