Zimna Pikantna zupa ogórkowa z gotowanymi krewetkami
Zimna Pikantna zupa ogórkowa z gotowanymi krewetkami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny zupa. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.57 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz Azjatycki sos rybny, liść laurowy, liście mięty lub kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Łosoś gotowany na zimno z sałatką ogórkową, Zupa Ogórkowa Na Zimno, oraz Zupa Ogórkowa Na Zimno dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sól, marchew, seler, białe wino, liście laurowe i ziarna pieprzu w 1 litrze wody w średniej wielkości rondlu ustawionym na średnim ogniu. Doprowadzić płyn do gotowanego na wolnym ogniu.
Dodaj krewetki w ich muszli, a następnie niech woda dojść do wrzenia. Gotować przez 60 sekund, mieszając raz lub dwa razy.
Natychmiast wyjmij krewetki i ułóż w jednej warstwie, aby ostygły do temperatury pokojowej. Przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, o 1 godzinę. Krewetki obrać tuż przed podaniem.Zrób zupę: umyj ogórki, ale nie obieraj ich.
Odciąć 6-calowy kawałek od środka jednego ogórka.
Pokroić ten kawałek w drobną kostkę 1/8 cala; odstawić.
Pokrój resztę ogórka na kawałki ½ cala.
Ułóż ½ - calowe kawałki w maszynce wraz z ½ szklanki wody, pulsuj kilka razy, aby zetrzeć, a następnie uruchom maszynę, aż ogórek będzie całkowicie gładki i prawie skropiony.Wyłożyć duży, drobno oczkowany sitko z 2 warstwami gaznicy. Ustaw wyłożony sitko na dużej misce.
Dodaj puree z ogórka, pozwalając płynowi wpaść do miski. następnie za pomocą tylnej drewnianej łyżki naciśnij pozostałą miąższ, aby wydobyć jak najwięcej płynu. Wyrzucić miąższ.
Dodaj mielony Zielony Thai bird chilis, Azjatycki sos rybny i limejuice. Wyluzuj. (Można zrobić z wyprzedzeniem do tego punktu i przechowywać w lodówce do 2 dni.) Posmakuj zupy, dostosuj przyprawy w razie potrzeby z nieco więcej sosu rybnego lub soku z limonki do smaku. Unikać soli.Kadzi zimną zupę do płytkich misek i służyć, przyozdobione zastrzeżone pokrojony w kostkę ogórek, obrane krewetki gotowane i mięty.