Ziemniaki śniadaniowe
Ziemniaki śniadaniowe mogą być właśnie tym śniadaniem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 8 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i wegetariański laktoowowegetariański ma 303 kalorie , 7 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 74 centy za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka papryki, ziemniaków russet, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z Foodnetwork ma 37 fanów. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 82% . Ta ocena jest niesamowita. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Pieczone faszerowane ziemniaki (ziemniaki tandoori) , Tacos śniadaniowe i Babeczki śniadaniowe z jabłkiem, wiśnią, gruszką i migdałami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 375 stopni Fahrenheita.
Ułóż ziemniaki na blasze do pieczenia i piecz, aż będą miękkie, około 45 minut.
Gorące ziemniaki połóż na desce do krojenia i pokrój w kostkę o wielkości 2,5 cm.
Rozgrzej patelnię na średnio-niskim lub średnim ogniu. Następnie wlej łyżkę oleju rzepakowego na patelnię.
Dodaj trochę masła i cebuli i smaż, aż zaczną brązowieć. Następnie wrzuć ugotowane pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę. Posól i popieprz ziemniaki, a następnie zamieszaj je, lekko dociskając/ubijając je na patelni. Smaż bez mieszania przez 5 do 7 minut. Upewnij się, że patelnia jest wystarczająco gorąca, aby ziemniaki były chrupiące.
W razie potrzeby dodaj więcej masła na patelnię, aby uzyskać wilgoć.
Po kilku minutach za pomocą szpatułki obróć ziemniaki na drugą stronę i smaż przez kolejne 5–7 minut.