Ziemniaki Z Szałwii Au Gratin
Ziemniaki z szałwii Au Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 431 kalorii, 6G białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, liście szałwii, ciężki krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ziemniaki Z Szałwii Au Gratin, Serowe Prosciutto Sage Ziemniaki Au Gratin, oraz Zapiekanka Z Szałwii Orzechowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Posmaruj 2-ćwiartkowe naczynie do pieczenia 1 łyżką masła.
Doprowadzić śmietanę, 1/2 łyżeczki soli i szałwii na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu; gotować 10 minut. W międzyczasie obrać ziemniaki i pokroić w plasterki o grubości 1/8 cala (użyj mandoliny, jeśli ją masz).
Dno przygotowanego naczynia przykryć około jedną czwartą ziemniaków, nakładając plastry. Doprawić solą i pieprzem cayenne i posypać jedną trzecią sera. Powtórz warstwy jeszcze 2 razy (ziemniaki, sól,cayenne, ser), kończąc warstwą ziemniaków.
Odcedzić krem, odrzucając szałwię.
Do naczynia wlać śmietanę i docisnąć ziemniaki.
Pozostałe 2 łyżki masła pokroić na kawałki i pokroić na ziemniaki. Przykryć folią aluminiową i przenieść do piekarnika; zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350 stopni F i piec 40 minut, a następnie odkryć i piec, aż złoty i bąbelkowy, o 20 więcej minut.