Ziemniaki Yukon Gold z gorgonzolą i pancettą
Ziemniaki Yukon Gold z Gorgonzolanem i pancettą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pancetta, ząbki czosnku, ziemniaki Yukon gold i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Potłuczone złote ziemniaki Yukon z Gorgonzolanem i szałwią, Yukon Gold Puree Ziemniaczane, oraz Pokruszone Złote Ziemniaki Yukon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki przebić widelcem i piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę lub do miękkości. Lekko schłodzić ziemniaki.
Śmietanę i ser Połącz w małej misce; częściowo rozgnieść widelcem.
Podgrzać małą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać pokrojoną w kostkę pancettę; gotować 2 minuty.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę.
Ziemniaki podzielić wzdłuż, cięcia, ale nie przez drugą stronę. Łyżka 2 łyżki mieszanki sera do każdego ziemniaka. Do każdej porcji dodać 4 łyżeczki mieszanki pancetta i 1 1/2 łyżeczki szczypiorku.