Ziemniaki puree czosnkowo-rozmarynowe
Ziemniaki puree czosnkowo-rozmarynowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 269 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 69 centów za porcję. Jeśli masz yukon gold, czosnek, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 20 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Johnny Garlic ' s Famous Garlic and Rosemary puree Potatoes, Rozmaryn-Czosnek Puree Ziemniaczane, oraz Ziemniaki Puree Czosnkowo-Rozmarynowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Włożyć czosnek i gałązki rozmarynu do małego naczynia żaroodpornego z przykrywką.
Wlać oliwę do pokrycia-to będzie się różnić w zależności od wielkości naczynia pokrywy, i piec przez około 25 minut, aż olej skwierczy i czosnek jest miękki, ale tylko ledwo złoty.
Wyjąć z piekarnika. Tymczasem ziemniaki pokroić na duże kawałki.
Umieść je w średnim rondlu i napełnij wodą, aby przykryć ziemniaki o 1-2 cale.
Dodać 1/2 łyżeczki soli i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ziemniaki są bardzo miękkie, około 20 minut po zagotowaniu wody.Zbierz ziemniaki, pozostawiając wodę w garnku i włóż je do dużej miski do mieszania. Rozgnieść je drewnianą łyżką, dodając około 1/4 szklanki wody z rondla.
Dodać 10 ząbków prażonego czosnku, liście rozmarynu (usunąć łodygi), pozostałą 1 łyżeczkę soli i 4 łyżki oleju. Posmakuj ziemniaków i dodaj więcej oleju lub ząbków czosnku, jeśli chcesz
W przeciwnym razie przenieś do miski, udekoruj świeżym rozmarynem i mielonym czarnym pieprzem i podawaj.