Ziemniaki puree czosnkowe z sosem pieprzowo-śmietanowym

Czosnek puree ziemniaczane z sosem pieprzowo-śmietanowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 5 i kosztuje 63 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka ząbków czosnku, szczypiorek, trzymać margarynę, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co nie jest takie super. Spróbuj Krokiety z dorsza, sos ze słodkiej czerwonej papryki i puree ziemniaczane ze szpinakiem, Tłuczone ziemniaki czosnkowe z sosem ziołowym, oraz Doskonałe rumiane masło czosnek zioło puree ziemniaczane - nie wymaga sosu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ziemniaki, umieść ziemniaki i czosnek w holenderskim piekarniku; przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 20 minut lub aż bardzo miękkie.
Dobrze spuścić; wrócić do patelni i umieścić na średnim ogniu. Wymieszać 3/4 szklanki mleka, 1 łyżkę masła, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Masę ziemniaczaną rozgnieść masą ziemniaczaną. Gotować przez 5 minut lub do całkowitego ogrzania. Trzymaj ciepło.
Aby przygotować sos, rozpuścić 1 łyżkę masła w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj mąkę i gotuj przez 1 minutę, ciągle mieszając. Stopniowo dodawać 1 szklankę mleka, 1/2 łyżeczki pieprzu i 1/4 łyżeczki soli; wymieszać trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; stale mieszać. Zmniejszyć ogień i gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
SOS podawać z ziemniakami, posypać szczypiorkiem.