Ziemniaki pieczone z rozmarynem i czosnkiem

Ziemniaki pieczone z rozmarynem i czosnkiem
Rozmaryn i czosnek pieczone ziemniaki może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. Ten przepis służy 3. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, młode ziemniaki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest przyniesiony przez Chow. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem, Rozmaryn Czosnek Ziemniaki Pieczone, oraz Ziemniaki pieczone z rozmarynem i czosnkiem.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 260°. ziemniaki oczyścić, dobrze osuszyć i poćwiartować.Po podgrzaniu piekarnika dodaj olej do naczynia do pieczenia 3-ćwiartkowego i umieść go na Dolnym stojaku piekarnika, aby się ogrzał. Gdy oliwa będzie gorąca i połyskująca (około 3 minut), ostrożnie wyjmij naczynie z piekarnika i dodaj suche ziemniaki, rozmaryn i czosnek. Ostrożnie wymieszać, aby pokryć olejem i obficie doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Powrót danie do piekarnika, umieszczając go na Dolnym stojaku, i upiec ziemniaki, sprawdzając od czasu do czasu, tak, że nie palą, aż Ładna skórka rozwinęła się i są ciemnobrązowe, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Rozmaryn wyjąć, ziemniaki wymieszać z olejem i rozbić ząbki czosnku, w razie potrzeby doprawić i podawać.Parowanie napojów: czerwone wino z Toskanii idealnie pasuje do tego obfitego dania. Chianti by wystarczyło, ale w przypadku czegoś bardziej niezwykłego spróbuj Rosso di Montalcino (z Sangiovese), jak Casisano Colombaio Rosso di Montalcino z 2004 roku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
ChiantiChianti
Cienkie Plasterki GruszkiCienkie Plasterki Gruszki
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia23
Magazyn