Ziemniaki pieczone i plamiak Puttanesca

Ziemniaki pieczone i plamiak Puttanesca
Przepis pieczone ziemniaki i plamiak Puttanescan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na $3.6 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 18g białka, oraz 15 g tłuszczu. Mieszanka sardeli, szalotki, ziemniaków fingerling i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Ziemniaki Pieczone I Plamiak Puttanesca, Pikantny plamiak z pokruszonymi ziemniakami i groszkiem, oraz Pieczony pomidor i pieczony czosnek Puttanesca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżki oleju w średnim garnku overlow ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać czosnek i anchois; gotować, mieszając często rozbić anchois, aż czosnek jest miękki, ale nie rumiane, 3-4minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
CzosnekCzosnek
3
Dodaj płatki czerwonej papryki; gotuj aż dofragrant, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
4
Dodaj pomidor, zwiększyć ogień do średniej, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, 15-20 minut. Wymieszać oliwki; dusić 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OliwkiOliwki
SOSSOS
5
Ułóż stojaki w górnej i dolnej części piekarnika; rozgrzej do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Umieść stojak z drutuw obramowanej blasze do pieczenia. Wrzucić 1 łyżkę oleju, ziemniaki, szalotki, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki do herbaty w dużej misce do Płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SzalotkaSzalotka
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Rozprowadzić pojedynczą warstwą na przygotowanym stelażu. Pieczemy na wierzchu stelaża przez 18 minut. Przechowywać w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Umieść rybę w szklanym naczyniu do pieczenia 8x8x2".
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
9
Skropić pozostałą 1/2 łyżki oleju i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Ułożyć na dnie ogórek i pieczyć z ziemniakami, aż ryba będzie po prostu w środku, ziemniaki będą złociste i delikatne, a szalotki chrupiące, o 7 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SzalotkaSzalotka
RybyRyby
11
Umieść ziemniaki, szalotki i ryby na płaskiej warstwie. Łyżka 1 1/2 szklanki puttanesca nad (rezerwy pozostały sos do innego użytku); udekorować Kapar berriesand pietruszka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SzalotkaSzalotka
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SOSSOS
RybyRyby
12
W porcji: 326 kalorii, 14 g tłuszczu, 36 g węglowodanów
13
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn