Ziemniaki nadziewane bekonem i serem Cheddar
Przygotowanie ziemniaków nadziewanych boczkiem i serem Cheddar zajmuje około 50 minut od początku do końca. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 525 kalorii, 17 g białka i 32 g tłuszczu każda. Za 1,4 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga sera cheddar, zielonej cebuli, majonezu i dipu cebulowego. Świetnie sprawdza się jako niedrogi dodatek do dań. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 42%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pieczone ziemniaki nadziewane bakonem Cheddar Ranch, Ziemniaki nadziewane serem Cheddar i grzybami oraz Brokuły i ziemniaki nadziewane serem Cheddar.
Instrukcje
Wyszoruj i przekłuj ziemniaki; umieścić na talerzu nadającym się do kuchenki mikrofalowej. Wstawić do kuchenki mikrofalowej, bez przykrycia, na maksymalnej mocy przez 18-22 minut lub do miękkości, raz przewracając.
Odstaw na 5 minut lub do momentu, aż ostygnie na tyle, że będzie można go znieść.
W międzyczasie w małej misce wymieszaj majonez, 3/4 szklanki sera, dip, boczek, cebulę i pieprz.
Odetnij cienki plasterek z wierzchu każdego ziemniaka i wyrzuć. Wydrążyć miąższ, pozostawiając cienką skorupkę.
Dodaj miąższ do mieszanki majonezowej i zacieru.
Nałóż łyżką do skorupek ziemniaków. Wróć na talerz przeznaczony do kuchenki mikrofalowej.
Posypać pozostałym serem. Wstawić do kuchenki mikrofalowej, bez przykrycia, na maksymalnym poziomie przez 5 minut lub do momentu całkowitego podgrzania.