Ziemniaki Księżnej
Kartofle księżnej to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Mieszanka soli koszernej, gałka muszkatołowa, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ziemniaki Księżnej, Ziemniaki Księżnej, oraz Ziemniaki Księżnej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojaki, aby podzielić piekarnik na trzecie. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem i odstawić.Umyć i obrać ziemniaki, pokroić je na kawałki 1-1 / 2 cala i umieścić w dużym rondlu. Przykryć 1 1/2 do 2 cali zimnej wody i soli obficie. Doprowadzić ziemniaki do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki mogą być łatwo Przekłute nożem, o 15 protokół.
Odcedzić w durszlaku. Powrót ziemniaki do garnka i rozgnieść masher ziemniaków, aż będzie bardzo gładka. (Alternatywnie, użyj ricer ziemniaków.) Gdy ziemniaki są jeszcze ciepłe, mieszaj żółtka 1 na raz za pomocą drewnianej łyżki lub gumowej szpatułki, upewniając się, że każde żółtko jest całkowicie włączone przed dodaniem następnego.
Dodaj masło, śmietanę, odmierzoną sól, pieprz i gałkę muszkatołową i mieszaj, aż masło stopi się i mieszanina będzie gładka.
Przenieść do dużego worka rurowego wyposażonego w końcówkę rurową star 1/2 cala i rury 12 okrągłych kopców (2 1/2 cala szerokości przez 2 cale wysokości) na każdą przygotowaną blachę do pieczenia, rozstaw je w odległości około 2 cali od siebie.
Umieść obie blachy w piekarniku i piecz przez 15 minut. Obracaj Patelnie od góry do dołu i od przodu do tyłu i kontynuuj pieczenie, aż wierzchołki ziemniaków będą jasnobrązowe, o 10 minut więcej.