Ziemniaki, kiełbasa i jarmuż Frittata
Ziemniaki, kiełbasa i jarmuż Frittata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka parmezanu, cebuli, liści jarmużu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ziemniaki, kiełbasa i jarmuż Frittata, Kiełbasa i jarmuż Frittata, oraz Kiełbasa, Feta i jarmuż Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery i ustaw stojak 8 cali od ciepła. Rozbij jajka w dużej misce.
Dodać 2 łyżki startego parmezanu, obficie doprawić solą i pieprzem i ubić jajka do wymieszania.
W dużej patelni odpornej na przywieranie, podgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek.
Dodać mięso kiełbasy i cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, łamanie kiełbasy na małe kawałki, aż rumiane i gotowane przez, o 5 protokół.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni i ciepła, aż mieni się.
Dodać ziemniaki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące i gotowane przez, o 5 protokół.
Dodać jarmuż, doprawić solą i gotować, podrzucając, aż zmięknie, o 2 minuty dłużej.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni i przechyl patelnię, aby zawirować olej wokół boków. Rozrzucić kiełbasę i cebulę na patelni. Wymieszać jajka i dodać je do patelni. Gotować na umiarkowanym ogniu przez 1 minutę. Delikatnie podnieś krawędź frittaty i przechyl patelnię, pozwalając, aby część niegotowanego jajka przesiąkła pod spodem. Gotować, aż dno i boki są ledwo ustawione, o 3 protokół.
Posypać pozostałe 2 łyżki startego parmezanu na wierzchu i dusić, aż jaja są ustawione i górnej części frittata jest lekko rumiane, 1 do 2 minut dłużej. Wsuń frittatę na duży talerz, pokrój w kliny i podawaj na ciepło lub ciepło.