Ziemniaki Fingerling z Aioli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc spróbuj ziemniaków Fingerling z Aioli. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 231 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 12% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz skórkę z cytryny, ząbki czosnku, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ziemniaki Fingerling Z Aioli, Fingerling słodkie ziemniaki z aioli, oraz Fingerling Papas Bravas with Smoky Aioli podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki opłucz i włóż do dużego rondla. Przykryj je zimną wodą, dodaj 1 łyżkę soli i zagotuj. Dusić bez przykrycia przez 15 do 20 minut, aż staną się miękkie.
Ziemniaki odcedzić na durszlaku i umieścić na górze ręcznik kuchenny, pozwalając im parować przez 5 do 10 minut.
Na aioli rozerwać kromkę chleba na kawałki i umieścić w misce.
Zalać chleb octem i odstawić na 5 minut.
Ząbki czosnku, żółtka, skórkę, sok, szafran, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu umieścić w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Do pasty dodać chleb i puree. Gdy procesor działa, powoli wlej olej do miski przez rurkę zasilającą i przetwarzaj, aż uzyska konsystencję gęstej kwaśnej śmietany.
Umieścić w misce do serwowania.
Ziemniaki pokroić na pół i ułożyć na talerzu.
Posypać solą i pieprzem, udekorować posiekanym szczypiorkiem.