Ziemniaki Cheddar z Parmezanem
Ziemniaki Cheddar z Parmezanem mogą być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji dodatków. Ten przepis służy 8 porcji. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 11 g białka i 15 g tłuszczu. Za 62 centy za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup sól, parmezan, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują parmezanową szarlotkę i ser parmezanowy Mama Francesca, suflet z parmezanem Cheddar i brioche z parmezanem Cheddar.
Instrukcje
W rondelku roztapiamy masło na małym ogniu. Mieszaj mąkę, aż będzie gładka. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia.
Dodać sól, ser cheddar i parmezan; mieszać, aż ser się rozpuści.
Dodaj ziemniaki; delikatnie wymieszać do wymieszania.
Umieścić w natłuszczonej formie o pojemności 2 qt. naczynie do pieczenia.
Posypujemy wierzch bułką tartą.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30-35 minut.