Ziemniaki Bite Groszkiem

Ziemniaki Bite Groszkiem
Groch bita ziemniaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1052 kalorie, 28g białka, oraz 76 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.54 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz ziemniaki russet, groszek, parmezan i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Bite Ziemniaki, Ziemniaki Bite Groszkiem, oraz Bite Słodkie Ziemniaki.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść ziemniaki w dużym rondlu z zimną wodą na pokrycie przez 3 cale. Posolić wodę, przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i dusić do miękkości, o 10 protokół. Podczas gotowania ziemniaków ugotuj groszek w osobnym rondlu z osoloną wodą. Dusić do miękkości, o 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Wyjąć sitem i ostudzić na blasze do pieczenia. Gdy ziemniaki są gotowe, dobrze odcedzić, rozsypać na blasze do pieczenia i ostudzić przez kilka minut. W małym rondlu podgrzej 1/2 szklanki śmietany, aż dojdzie do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Dodać śmietanę do blendera z ugotowanym groszkiem i puree, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Podgrzej 1 łyżkę masła w dużym rondlu na średnim ogniu, aż masło przestanie się spieniać i zmieni kolor na jasnobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Dodać czosnek i gotować szybko, aż blady złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
7
Dodajemy pozostałą śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i zagotowujemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
8
Naciśnij schłodzone ziemniaki przez ricer lub młyn żywności do mieszaniny masła i czosnku, podrzucając do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
9
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
10
Dodać pozostałe masło przez łyżki stołowe, energicznie mieszając po każdym dodaniu. W ten sposób masło nie topi się w złotej kałuży. Zamiast tego tworzy emulsję z ziemniakami, tworząc bardzo gładki puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
EmulsjeEmulsje
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
11
Złóż puree z grochu na puree ziemniaczane i dostosuj przyprawę, w razie potrzeby. Zamiast soli, puree można doprawić odrobiną startego parmezanu, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn