Ziemniaki Bite Groszkiem
Groch bita ziemniaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1052 kalorie, 28g białka, oraz 76 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.54 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz ziemniaki russet, groszek, parmezan i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Bite Ziemniaki, Ziemniaki Bite Groszkiem, oraz Bite Słodkie Ziemniaki.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść ziemniaki w dużym rondlu z zimną wodą na pokrycie przez 3 cale. Posolić wodę, przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i dusić do miękkości, o 10 protokół. Podczas gotowania ziemniaków ugotuj groszek w osobnym rondlu z osoloną wodą. Dusić do miękkości, o 3 do 5 protokół.
Wyjąć sitem i ostudzić na blasze do pieczenia. Gdy ziemniaki są gotowe, dobrze odcedzić, rozsypać na blasze do pieczenia i ostudzić przez kilka minut. W małym rondlu podgrzej 1/2 szklanki śmietany, aż dojdzie do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
Dodać śmietanę do blendera z ugotowanym groszkiem i puree, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem.
Podgrzej 1 łyżkę masła w dużym rondlu na średnim ogniu, aż masło przestanie się spieniać i zmieni kolor na jasnobrązowy.
Dodać czosnek i gotować szybko, aż blady złoty.
Dodajemy pozostałą śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i zagotowujemy.
Naciśnij schłodzone ziemniaki przez ricer lub młyn żywności do mieszaniny masła i czosnku, podrzucając do herbu.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodać pozostałe masło przez łyżki stołowe, energicznie mieszając po każdym dodaniu. W ten sposób masło nie topi się w złotej kałuży. Zamiast tego tworzy emulsję z ziemniakami, tworząc bardzo gładki puree.
Złóż puree z grochu na puree ziemniaczane i dostosuj przyprawę, w razie potrzeby. Zamiast soli, puree można doprawić odrobiną startego parmezanu, w razie potrzeby.