Zielony ryż i groszek
Zielony ryż i groszek to danie dodatkowe dla 6 osób. Za 1,47 dolara za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 503 kalorie . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup ryż, płaską pietruszkę, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 28 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 78% , co jest dobrym wynikiem. Wypróbuj Black Beans & Green Peas With Rice & Barley , Nutrient rich green peas cookies i My Jamaican Rice and Peas , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Włóż ryż, bulion i wodę do garnka, doprowadź do wrzenia, przykryj i zmniejsz ogień do wrzenia. Gotuj 18 minut.
Włóż groszek do miski i rozmroź, podczas gdy ryż się gotuje.
Wymieszaj sok z cytryny, czosnek i oliwę z oliwek extra vergine; dodaj do blendera bazylię, pietruszkę i estragon, a następnie zmiksuj.
Rozmieszaj ryż widelcem i dodaj do miski z groszkiem.
Polej sosem i wymieszaj; podawaj lub schłódź.