Zielony Pipiân kret z kurczakiem

Zielony Pipiân kret z kurczakiem
Zielony Pipiân Mole z kurczakiem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 400 kalorii, 12g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pestek dyni, sól koszerna, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pipian Verde Mole (Zielony kret z pestek dyni), Kurczak w zielonym sosie Pipian, oraz Kolacja: Kotlet schabowy z Mole Verde (Pipian de chuletas de Puerco) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na patelni sauté na umiarkowanym ogniu, toast nasiona dyni, często mieszając i uważając, aby ich nie spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Przełożyć do małej miski do ostygnięcia. Gdy ostygnie, rezerwy około 1/4 szklanki pestek dyni do dekoracji, a następnie przenieść pozostałe nasiona do blendera i dodać tyle bulionu warzywnego, aby pokryć o 1 cal. Blend na wysoki do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Przenieść mieszaninę do miski i oczyścić blender.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Umieść pomidory, epazote, hoja santa, rzymska, kolendra,chiles, cebula, czosnek, i kminek w blenderze, w tej kolejności, i dobrze wymieszać. Jeśli potrzebna jest większa ilość płynu, dodaj wodę lub bulion, 1 łyżkę na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
2 Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana2 Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Na głębokiej patelni na dużym ogniu, rozgrzać olej, aż się połyskuje, a następnie ostrożnie dodać mieszaninę tomatillo i smażyć, stale mieszając i dodając bulion lub wodę w razie potrzeby, aby osiągnąć konsystencję podobną do sosu, przez 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj mieszaninę pestek dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dobrze wymieszać, a następnie doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1
Podziel ryż, chayote lub cukinię, fasolkę szparagową i gotowanego kurczaka wśród 4 talerzy. Kurczak zalać pieprzykiem, udekorować zarezerwowanymi pestkami dyni i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
ChayoteChayote
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
2
DO AHEAD: resztki Kreta można przechowywać w szczelnym pojemniku przez 3 dni w lodówce. Lub, jeśli zostanie odpowiednio zamrożony w hermetycznym pojemniku i owinięty folią z tworzywa sztucznego, a następnie folią aluminiową, można go trzymać do 4 miesięcy w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn