Zielony Kurczak Salsa
Zielony kurczak Salsa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 2 i kosztuje 2,04 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać prechopped tricolor bell pepper mix, Tomatillo, limonka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Enchiladas z kurczaka z zieloną salsą, Kurczak, Zielony Salsan i Nopales, oraz Taquitos Z Kurczaka Z Zieloną Salsą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zetrzyj skórkę z limonki i wyciśnij sok, aby zmierzyć odpowiednio 1/8 łyżeczki i 1 łyżkę stołową.
W średniej misce umieścić skórkę i sok.
Pokroić Tomatillo na pół.
Podgrzej średnią patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj połówki tomatillo, strona skóry w dół; gotować 4 protokół lub do lekko zwęglone na brzegach. Obrócić pomidory i przejść na jedną stronę patelni; dodać paprykę po drugiej stronie. Gotować 2 minuty lub aż papryka jest lekko zwęglone, mieszając od czasu do czasu (nie mieszać Tomatillo).
Zdjąć patelnię z ognia; usunąć pomidory z patelni i grubo posiekać.
Dodaj tomatillo, papryka, i kolendra do mieszanki soku z limonki; wrzucić dobrze.
Umieść kurczaka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania. Grill 6 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia. Łyżka tomatillo Salsa nad kurczakiem.
Podawać z: kminkiem kukurydzianym