Zielony Chutney

Zielony Chutney
Zielony Chutney to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lakto ovo Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Za 21 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 1G białka, 1g tłuszczu i w sumie 22 kalorie. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 40 powie, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, paprykę chile, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Działa dobrze jako przyprawa w bardzo przystępnej cenie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to zielony chutney, jak zrobić pendżabski zielony chutney, zielony chutney, jak zrobić słodki zielony chutney, oraz Chutney z kolendry / Zielony Chutney dla Chaat.

Instrukcje

1
Zmiksuj w robocie kuchennym na gładką masę: kolendrę, czosnek, imbir, zielone chili, orzeszki ziemne, sól do smaku i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Papryka ChiliZielona Papryka Chili
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KolendraKolendra
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Dodaj kilka kropli wody, jeśli mieszanina jest zbyt sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda

Wyposażenie

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Dip można łączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, jest Juve Y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Juve Y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Juve Y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Jasnozłoty Kolor Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, prażonej bagietki z nutą cytrusów cytrynowych i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie ze smakami zielonego jabłka, zielonej herbaty jaśminowej i prażonych migdałów. Ta Brut nature cava jest niezwykle wszechstronna, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i bąbelki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, labraks marynowany miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn