Zielone Pozole
Zielony Pozole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 246 kalorii, 26g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 124 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 35 minut. Mieszanka liścia laurowego, piersi kurczaka, pasilla chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zielone Chile - Pork Pozole, Pozole Verde de Pollo (Zielona meksykańska Homina i rosół), oraz Czerwony Pozole / Pozole Rojo.
Instrukcje
Moczyć suszone chile we wrzącej wodzie przez 20-30 minut lub aż zmiękną; dobrze spuścić.
Wyjmij łodygę z chile i umieść uwodnione chile w robocie kuchennym z 1 filiżanką bulionu z kurczaka. Puree aż będzie gładkie.
Wlać puree mieszaniny chile do powolnej kuchence.
Dodaj pozostałe składniki do powolnej kuchenki. Przykryć i gotować na wysokiej przez 5-6 godzin lub niskiej przez 7-8 godzin.
Przed podaniem wyjąć liść laurowy. Łyżka zupy w miseczkach i podawać z rozdrobnioną sałatą, pokrojoną rzodkiewką, cebulą, serem i świeżą kolendrą.