Zielone Jabłko Curry

Zielone Jabłko Curry
Zielone jabłko Curry zajmuje ok. 45 minut od początku do końca. Na 1,08 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 1G białka, oraz 12g tłuszczu. 583 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Wiele osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, brązowy cukier, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), oraz wiosenne warzywne Tajskie zielone curry (z domową pastą curry!!).

Instrukcje

1
Wlać olej czosnkiem: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cienki-Cienki-
2
Rozgrzać olej w dużej patelni sauté na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać czosnek i niech gotować, aż czosnek zaczyna się rumiane. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć czosnek z oleju. Wyrzucić (lub jeść jako przekąskę) czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1
Dodać posiekaną cebulę na patelni i niech gotować, aż półprzezroczyste (o 4 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Zrobić pastę curry, dodać do cebuli, dodać masło: podczas gotowania cebuli, w małej misce, wymieszać razem curry i 2 łyżki wody. Mieszaj łyżką, aż uzyskasz gładką, cienką pastę. Gdy cebula będzie przezroczysta, wymieszaj pastę curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta CurryPasta Curry
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Niech bańki i gotować przez 1 minutę. Wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1
Dodać posiekane jabłka i sól do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj 1 1/2 szklanki wody lub tyle wody, aby prawie pokryć jabłka. Wymieszać z brązowym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i gotowane przez: doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do gotować.
4
Niech gotować, odkryte, na małym wolnym ogniu przez 30 protokół, aż zgęstnieje i gotowane przez.
5
W razie potrzeby dodaj więcej wody, jeśli mieszanina zacznie przyklejać się do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Tradycyjnie podawane z miękkim chlebem roti. Zamiast roti można podawać ją z rozgrzaną mąką tortillą, chlebem pita lub nad ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla Z MąkiTortilla Z Mąki
RotiRoti
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Field Recordings Chenin Blanc. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn