Zielone curry z ciecierzycy i warzyw

Zielone curry z ciecierzycy i warzyw
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego, bezmlecznego, laktoowowegetariańskiego i wegańskiego ? Zielone curry z ciecierzycy i warzyw może być super przepisem do wypróbowania. Za 1,95 USD za porcję przepis ten pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1002 kalorie , 25 g białka i 26 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób. Jest to dość niedrogi przepis dla fanów kuchni indyjskiej. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka soli, wody, lekko zmielonych orzechów nerkowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Kuskus z ciecierzycy, orzechów pekan i cytrusów: sałatka na zimną pogodę , Ciecierzyca i zielenina oraz Kotleciki owsiane z ciecierzycy .

Instrukcje

1
W dużej patelni wymieszaj kalafior, fasolę, mleko kokosowe, pastę curry i sól. Doprowadź do wrzenia; gotuj bez przykrycia przez 5-6 minut lub do momentu, aż kalafior będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Pasta CurryPasta Curry
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; stopniowo wlej do patelni. Dodaj groszek. Doprowadź do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
W międzyczasie przygotuj ryż według instrukcji na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
Posyp mieszankę kalafiora orzechami nerkowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
5
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn