Zielone Chile, ziemniaki i gulasz z dziczyzny
Zielone Chile, ziemniaki i gulasz z dziczyzny to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 zupa. Jedna porcja zawiera 183 kalorie, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, kości szyi, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: Potrawka ziemniaczano-Zielona Chile, Piłka nożna, ulubione gry i Wylęgarnia Zielona Chile relleno Zapiekanka, oraz Gulasz Z Zielonego Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w garnku 3-litrowym lub garnku do zupy.
Dodać karki i smażyć na patelni, aż brązowy ze wszystkich stron, 5 do 8 protokół. Brąz mięso w partiach, jeśli to konieczne.
Dodaj cebulę i czosnek do garnka i gotować, aż rumiane.
Dodaj wodę do przykrycia. Wymieszać z kminkiem, czarny pieprz, oregano, liście laurowe, i posiekane zielone chile.
Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do duszenia i gotować przez 2 godziny.
Dodać ziemniaki gotować przez 45 minut dłużej. Z blenderem zanurzeniowym, puree ziemniaki i chile, aż osiągniesz konsystencję, którą lubisz. (Lub przenieść niektóre ziemniaki i chile do blendera i puree.) Top z kolendry i podawać na gorąco.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada