Zielona sałatka z pieczoną gruszką i serem pleśniowym
Zielona sałatka z pieczonymi gruszkami i serem pleśniowym to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ser, ocet winny, ścinane migdały i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 28 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone gruszki z żurawiną, serem pleśniowym i orzechami włoskimi, Garlicky pieczona Sałatka z zielonej fasoli z orzechami laskowymi i serem pleśniowym, oraz Sałatka polna z gruszkami i serem pleśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia wrzucić gruszki z 1 łyżką oliwy z oliwek, solą i pieprzem.
Umieścić w piekarniku i piec, aż krawędzie gruszki są złote, ale kawałki są nadal twarde, 12 do 15 minut, obracając w połowie. Porwij sałatę na kawałki wielkości kęsa i umieść w salaterce.
W małej misce, ubić razem ocet i musztardę i skropić pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek, aby uzyskać emulsję. Doprawić solą i pieprzem i zalać sałatką.
Posypać gruszkami, migdałami, zieloną cebulą i serem pleśniowym i podawać.