Zielona herbata-ciasto migdałowe z sorbetem z zielonej herbaty
Zielona herbata-ciasto migdałowe z sorbetem z zielonej herbaty to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś bardzo wodę, wodę, krem z kamienia nazębnego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Spróbuj Domowa Herbata Zielona Starbucks Frappuccino, Tajska Mrożona Herbata, oraz Long Island Iced Tea dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sorbet, wlać 3/4 szklanki gorącej wody ponad 6 torebek herbaty w misce; strome 5 minut.
Wyjąć i wyrzucić torebki z herbatą; chłodną herbatę do temperatury pokojowej.
Połączyć 1 1/2 szklanki wody, 1 szklanka cukru i miodu w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż cukier się rozpuści; zdjąć z ognia.
Wlać mieszaninę cukru do średniej miski i wymieszać z zaparzoną herbatą. Kryj się i wyluzuj.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka sorbetu do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić 3 godziny lub do uzyskania jędrności.
Aby przygotować ciasto, pokryj dno 9-calowej patelni springform sprayem do gotowania. Dno garnka z papierem woskowym; pokryć papier woskowy sprayem do gotowania.
Wlać 1/2 szklanki gorącej wody ponad 7 torebek herbaty w misce; strome 5 minut.
Wyjąć i wyrzucić torebki z herbatą; chłodną herbatę do temperatury pokojowej. Odstawić.
Połącz migdały, 2 łyżki cukru, skrobię kukurydzianą i sól w robocie kuchennym; proces do drobno zmielonego (około 1 minuty).
Umieścić żółtka w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością przez 2 minuty. Stopniowo dodawać 14 łyżek cukru, ubijając, aż będzie gęsty i blady (około 2 minut).
Białka umieścić w dużej misce. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubijaj białka mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego; ubijać do uzyskania sztywnych szczytów. Delikatnie złożyć białka w mieszaninę żółtka. Delikatnie złożyć mieszankę migdałową i zaparzoną herbatę w mieszaninę białek jaja. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w 350 przez 30 minut lub aż ciasto jest lekko rumiane i drewniany kilof włożony do środka wychodzi czysty. Fajne ciasto całkowicie na patelni na stojaku z drutu.
Usuń boki z patelni springform. Poluzuj dno ciasta z patelni za pomocą szpatułki. Ostrożnie wyjąć i wyrzucić papier woskowy.
Ciasto podawać z sorbetem.