Zielona fasolka z tymiankiem i migdałami
Przepis na fasolkę szparagową z tymiankiem i migdałami można przygotować w około 25 minut . Jedna porcja zawiera 88 kalorii , 3 g białka i 5 g tłuszczu . Ten bezglutenowy, laktoowowegetariański, pierwotny i przyjazny dla FODMAP przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 57 centów za porcję . 9 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką masło, płatki migdałów, pieprz i kilka innych składników, możesz go zrobić. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 48% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zerknij na podobne przepisy: Zielona fasolka z żurawiną, migdałami i serem kozim w glazurze figowo-balsamicznej , Bób z winegretem cytrynowo-tymiankowym oraz Chutney morelowy z imbirem i prażonymi migdałami .
Instrukcje
Umieść fasolę w koszyku do gotowania na parze.
Umieść w dużym rondlu na 1 cal wody; doprowadź do wrzenia. Przykryj i gotuj na parze przez 10-12 minut lub do momentu, aż będzie chrupiąco-miękkie.
Rozpuść masło na dużej patelni; dodaj fasolę, tymianek, sól i pieprz. Gotuj i mieszaj przez 5 minut lub do momentu podgrzania.