Zielona fasolka z orzechami włoskimi, żurawiną i serem pleśniowym

Zielona fasolka z orzechami włoskimi, żurawiną i serem pleśniowym
Zielona fasolka z orzechami włoskimi, żurawiną i serem pleśniowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dodatki. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 95 centów za porcję. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, laktoowowegetariański i pierwotny przepis ma 193 kalorie , 5 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup paprykę, zieloną fasolkę, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Boże Narodzenie . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 62% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Przystawka z endywii z serem pleśniowym, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi , Zielona fasolka z prażonymi orzechami włoskimi i słodką żurawiną oraz Chavrie – świeży ser kozi z suszoną żurawiną i orzechami włoskimi .

Instrukcje

1
Zieloną fasolkę gotuj w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, aż będzie miękko-chrupiąca (około 3 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Musztardy DijonCzubata łyżeczka Musztardy Dijon
1 3/4 Funta Zielonej Fasolki, Przyciętej1 3/4 Funta Zielonej Fasolki, Przyciętej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Wyjmij zieloną fasolkę z wrzącej wody, polej zimną wodą na kilka minut, aby zatrzymać gotowanie, a następnie odcedź i dobrze osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich
3
W małej misce wymieszaj olej orzechowy, ocet i musztardę Dijon. Dodaj sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Olej Z Orzechów WłoskichOlej Z Orzechów Włoskich
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodaj ostudzoną zieloną fasolkę do dużej miski, dodaj orzechy włoskie, żurawinę i szalotkę, a następnie polej winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Ułożyć na talerzu lub naczyniu do serwowania i posypać serem pleśniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże ZiołaOpcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn