Zielona fasolka z orzechami włoskimi, żurawiną i serem pleśniowym

Zielona fasolka z orzechami włoskimi, żurawiną i serem pleśniowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dodatki. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 95 centów za porcję. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, laktoowowegetariański i pierwotny przepis ma 193 kalorie , 5 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup paprykę, zieloną fasolkę, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Boże Narodzenie . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 62% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Przystawka z endywii z serem pleśniowym, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi , Zielona fasolka z prażonymi orzechami włoskimi i słodką żurawiną oraz Chavrie – świeży ser kozi z suszoną żurawiną i orzechami włoskimi .
Instrukcje
Zieloną fasolkę gotuj w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, aż będzie miękko-chrupiąca (około 3 minut).
Wyjmij zieloną fasolkę z wrzącej wody, polej zimną wodą na kilka minut, aby zatrzymać gotowanie, a następnie odcedź i dobrze osusz.
W małej misce wymieszaj olej orzechowy, ocet i musztardę Dijon. Dodaj sól i pieprz.
Dodaj ostudzoną zieloną fasolkę do dużej miski, dodaj orzechy włoskie, żurawinę i szalotkę, a następnie polej winegretem.
Ułożyć na talerzu lub naczyniu do serwowania i posypać serem pleśniowym.