Ziele i sól Crusted stojące żeberka pieczone
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne przepisy do skrzynki receptury, zioła i sól Crusted Standing Rib Roast może być przepis należy spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 326 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Ten przepis od Foodista wymaga Kości stojącej pieczeń wołowa, białko jaja, pieprz i pietruszka z płaskim liściem. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Żeberka stojące z ziołami i solą pieczone z sosem morelowym, Herb-Crusted Standing Rib Roast, oraz Grill-Pieczone Ziołowo-Chrupiące Stojące Żeberko Pieczone.
Instrukcje
W mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek połączyć 1 szklankę wody z solą, białkiem jajka, pieprzem, tymiankiem, jałowcem, czosnkiem i pietruszką.
Wymieszać na średniej prędkości, aż do wymieszania. Na średniej-niskiej prędkości, wymieszać w 2 szklanki mąki, dodając więcej w razie potrzeby, aż ciasto będzie twarde i czuje się lekko suchy i sztywny, jak Play-Doh. Nadal mieszać przez 2 minuty. Ciasto powinno być gładkie i twarde, ale nie lepkie; w razie potrzeby dodaj więcej mąki. Spłaszczyć ciasto na prostokąt, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny i do 6 godzin.
Godzinę przed tym, jak będziesz gotowy do pieczenia, połóż wołowinę na blacie i odstaw w temperaturze pokojowej.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. podgrzej dużą żeliwną patelnię na średnim ogniu.
Dodać olej i umieścić stronę pieczonego mięsa w dół na patelni; sear aż głęboko rumiane, o 5 protokół.
Wyjmij pieczeń z patelni i połóż ją bokiem w dół na stojaku w patelni do pieczenia.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na prostokąt o grubości 1/4 cala. Wyłożyć ciasto na mięso, wkładając je ze wszystkich stron. Pieczeń, aż natychmiastowy termometr w środku pieczenia rejestruje 125 stopni F dla rzadkich lub 135 dla średnio rzadkich, 1 3/4 do 2 1/4 godzin.
Pozostaw na 20 minut, a następnie usuń i wyrzuć skorupę.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Prime Rib świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Peju Province Merlot. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah