Zieleń Zimowa Gratin

Zieleń Zimowa Gratin
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj zapiekanki zimowej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.02 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę, oliwę z oliwek, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gratin Do Squasha Zimowego, Zimowa Zapiekanka Warzywna, oraz Zapiekanka Z Batatów Zimowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lekko posmarować 3-ćwiartkowe naczynie do pieczenia. Pracując partiami, blanszować jarmuż w garnku z gotowaniemlko osoloną wodą, aż zmięknie, około 3 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej, transferkale do dużej miski z lodowatą wodą; ostudzić, a następnie odcedzić. Wycisnąć jak najwięcej nadmiaru wody, Jak to możliwe ręcznie i przenieść kaleto powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Powtórz z zielenią musztardową, blanszowanieprzez 2 minuty na partię. Grubo posiekaj wszystkie Greeny i połącz w dużej misce (typowinien mieć 6 filiżanek szczelnie zapakowanych zieleni).Oddziel kępy i rozluźnij posiekanelistki ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozgrzać olej w patelni 12 " na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać bułkę tartą i gotować, często mieszając, aż złoty i chrupiące, 8-10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
5
Przełożyć do dużej miski;wymieszać z parmezanem i 1 łyżeczką tymianku leaves.DO naprzód: zielenina i bułka tarta mogąbyć wykonane 2 dni do przodu. Przykryj zieleninę andchill. Przechowywać bułkę tartą hermetyczną w roomtemperature.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Rozpuścić 1 łyżkę masła w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
7
Dodać szalotki; gotować, często mieszając, aż lekko zmięknie i lightgolden, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
8
Przenieś szalotęaby miska z zielenią.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodaj śmietanę, mleko, czosnek i gałązki tymianku do tego samego rondla; bringto gotować na wolnym ogniu. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje i zmniejsza się do 1 1/2 szklanki, 10-12 minut.Wyrzucić gałkę muszkatołową i czosnek.Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
10
Wlać mieszaninę śmietany na zieleni w Bowland wrzucić równomiernie płaszcz w sosie; doprawić totaste z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
ZieloniZieloni
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
11
Przenieść greensmixture do przygotowanego naczynia do pieczenia; posypać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
12
Odbiór Gruyère. Top z bułką tartą. Przykryj folią. Czy z wyprzedzeniem: Gratin można zmontować 1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
GruyereGruyere
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
13
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
14
Piec do nadzieniejest gorący, około 25 minut. Odkryj i bakeuntil ser topi się, krawędzie są bulgotanie, a bułka tarta są złotobrązowe, 10-20minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
15
Dekoruj pozostałą1 łyżeczką liści tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia30
Magazyn