Zesty Farfalle
Zesty Farfalle jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 360 kalorii, 21g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać szparagi, bazylia, wstępnie gotowane krewetki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Spróbuj Farfalle Carbonara, Farfalle Z Gorganzolą, oraz Crunchy Farfalle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: około 12 minut gotować farfalle zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Włóż durszlak do zlewu i umieść krewetki w durszlaku.
Dodaj szparagi do wody z makaronu przez ostatnie 4 minuty gotowania (jeśli szparagi są cienkie, dodaj je przez ostatnie 2 minuty).
Makaron i szparagi odsączyć nad krewetkami w durszlaku.Zwróć wszystko do garnka.
Dodaj pomidory i vinaigrette i wrzucić. Pokroić bazylii w wstążki nożyczkami i wrzucić z makaronem.
Podawać na ciepło.Wersja przyjazna dzieciom: podwój przepis i pomiń świeżą bazylię dla wyjątkowo wybrednych zjadaczy.Jak dzieci mogą pomóc: Zmierz makaron; umieść krewetki w durszlaku; policz szparagi, pomidory i liście bazylii; umyj warzywa. Aby uzyskać autentyczny włoski smak, makaron uzupełnij świeżym, startym parmezanem i prażonymi orzeszkami piniowymi