Zdrowy kremowy Mac i ser

Zdrowy kremowy Mac i ser
Zdrowy kremowy Mac i ser to Amerykańskie danie główne. Ten przepis zawiera 6 porcji z 363 kalorii, 19g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 35 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, greckiego jogurtu, makaronu łokciowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 81%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Zdrowy Mac i ser, Zdrowy Mac i ser, oraz Zdrowy Mac i ser.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Włóż wkładkę do gotowania na parze do rondla i napełnij wodą tuż pod dnem parowaru. Doprowadź wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Dodaj kalafior, przykryj i gotuj na parze do miękkości, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
4
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody. Gotuj makaron łokciowy we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ugotowany, ale twardy do ugryzienia, 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron łokciowyMakaron łokciowy
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Odcedź i przenieś do naczynia żaroodpornego o wymiarach 9x13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
6
Zmiksuj kalafior, jogurt, bulion z kurczaka i oliwę z oliwek w blenderze na gładką masę; wlej mieszankę kalafiora do rondla na średnim ogniu. Wymieszaj ser Cheddar, drożdże odżywcze, musztardę w proszku, czosnek w proszku, pieprz cayenne i gałkę muszkatołową w mieszance kalafiora; gotuj i mieszaj, aż sos serowy będzie gładki, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drożdże OdżywczeDrożdże Odżywcze
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Sos SerowySos Serowy
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Makaron polać sosem serowym; wrzucić do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SerowySos Serowy
Starty Odtłuszczony CheddarStarty Odtłuszczony Cheddar
8
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
W misce wymieszaj parmezan i okruchy panko; posyp makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Starty Odtłuszczony CheddarStarty Odtłuszczony Cheddar
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Piec, aż parmezan się rozpuści, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Polecane wino: Lambrusco, Riesling, Chenin Blanc

Makaron i ser naprawdę dobrze komponują się z Lambrusco, Riesling i Chenin Blanc. Z bogatym, tandetnym mac & cheese będziesz chciał oczyścić podniebienie czymś chrupiącym i kwaśnym. Polecamy Chenin Blanc, Riesling lub dry Lambrusco, jeśli masz ochotę na czerwień. Możesz spróbować Venturini Baldini Montelocco Lambrusco. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Venturini Baldini Montelocco Lambrusco
Venturini Baldini Montelocco Lambrusco
Jednoodmianowe wino z winogron Salamino, uprawiane na glebach gliniasto-piaszczystych. Winogrona są zbierane w ciągu pierwszych dziesięciu dni września. Krótka metoda Charmat. Wyczuwalny zapach ziół i soczystych czarnych wiśni. Ma świeży, półwytrawny smak z lekkimi taninami. Certyfikowany Organiczny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn