Zdrowy Faszerowany Kurczak Parmezan
Przepis Healthified faszerowany kurczak parmezan może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 55 minut. To danie główne ma 353 kalorie, 38g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.43 za porcję. Jeśli masz parmezan, produkt jajeczny, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zdrowe Nadziewane Maliny Francuskie Tosty Piec, Kurczak Faszerowany Szpinakiem Parmezan, oraz Piersi Z Kurczaka Faszerowane Parmezanem.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 191°. Spray 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. Między kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/4 cala.
W średniej misce wymieszać szpinak, ser śmietankowy, parmezan, 1/2 łyżeczki bazylii i czosnek do wymieszania.
Na każdą pierś kurczaka rozprowadzić około 1 łyżki mieszanki szpinaku; zwinąć szczelnie. W razie potrzeby zabezpieczyć wykałaczkami.
W małej płytkiej misce umieścić produkt jajeczny. W innej małej płytkiej misce, wymieszać okruchy krakersów, 1 łyżeczka bazylii i pieprzu. Każdą pierś kurczaka zanurzyć w produkcie jajecznym; zalać mieszanką okruchów.
Umieść stronę szwu w dół w naczyniu do pieczenia.
Polać kurczaka sosem makaronowym; posypać serem mozzarella.
Piec 10 do 15 minut dłużej lub aż termometr włożony do środka kurczaka czyta 74°.
Usuń wykałaczki z kurczaka przed jedzeniem.