Zdrowy Dip szpinakowy z karczochami
Zdrowy Dip szpinakowy z karczochami może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Ten bezglutenowy przepis służy 10 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 120 kalorii. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy serca, lekko małe liście szpinaku, serek śmietankowy o mniejszej zawartości tłuszczu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 72 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zdrowa zapiekanka ze szpinakiem i ryżem, Pieczony Szpinak Dip Bochenek, oraz Dip awokado ze szpinakiem i karczochem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spray 1-quart płytkie szklane naczynie do pieczenia lub 9-calowy szklany talerz pie z natryskiem do gotowania.
Umieść szpinak w 2-ćwiartkowej zapiekance z mikrofali; dodaj 1/4 szklanki wody. Okładka; kuchenka mikrofalowa na wysokości 2 minuty.
Odcedzić dobrze, naciskając szpinak ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar płynu. Posiekaj szpinak.
W dużej misce ubić serek śmietankowy łyżką, aż będzie gładki. Ubić w majonezie, 3 łyżki parmezanu, mleko, czosnek i bazylia, aż dobrze wymieszane. Wymieszać ze szpinakiem i karczochami.
Rozprowadzić równomiernie w naczyniu do pieczenia.
Posypać pozostałą łyżką sera.
Piec 20 do 25 minut lub do całkowitego ogrzania.
Podawać z plastrami bagietki lub surowymi warzywami.