Zdrowy chrupek jabłkowy
Healthy Apple Crisp to deser na 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 14 g tłuszczu i łącznie 412 kalorii. Za 95 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 13 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka staromodnych płatków owsianych, kwaśnych jabłek, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 28% wyniku, co nie jest wynikiem doskonałym. Podobne przepisy obejmują najlepsze w historii zdrowe chrupki jabłkowe, najlepsze zdrowe chrupki jabłkowe wszechczasów i zdrowe chrupki jabłkowe żurawinowe.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jabłka, 1 łyżkę mąki, cukier, sok z cytryny i 1/4 łyżeczki cynamonu.
Wlać do natłuszczonej formy 9-calowej. głęboki talerz na ciasto.
W małej misce wymieszaj płatki owsiane, brązowy cukier, pozostałą mąkę i cynamon.
Posiekaj masło, aż będzie kruche; posypać mieszanką jabłkową.
Przykryj woskowanym papierem. Kuchenkę mikrofalową na maksymalnej mocy przez 5-7 minut lub do momentu, aż jabłka będą miękkie.
Podawać z lodami według uznania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy w przypadku Crisp. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "