Zdrowsza najlepsza Lasagna Świata
Zdrowsze najlepsze na świecie Lasagna może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 397 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka pasty pomidorowej, nasiona kopru włoskiego, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Najlepsza Lasagna na świecie, Najlepsza Lasagna na świecie, oraz Najlepsze na świecie Roll upy Lasagna.
Instrukcje
Podgrzać holenderski piekarnik lub duża patelnia na średnim ogniu; gotować i wymieszać kiełbasę z indyka, mielony Indyk, cebula, i czosnek, aż dobrze rumiane, o 15 protokół. Wymieszać pokruszone pomidory, pastę pomidorową, sos pomidorowy i wodę. Doprawić bazylią, nasionami kopru włoskiego, włoską przyprawą, pieprzem i 2 łyżkami natki pietruszki. Gotować na wolnym ogniu przez około 1 1/2 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Gotować lasagne we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż gotowane przez ale firma do ukąszenia, o 8 protokół.
Rozprowadzić 1 1/2 szklanki sosu z indyka na dnie naczynia do pieczenia 9x13. Ułóż 6 makaronów wzdłuż sosu.
Połowę ricotty rozłóż na makaronie. Top z jedną trzecią plasterków sera mozzarella. Łyżka 1 1/2 szklanki sosu z indyka na mozzarella, i posypać 1/4 szklanki parmezanu. Powtórz warstwy i wierzch z pozostałą mozzarellą i parmezanem. Przykryj folią aluminiową; upewnij się, że folia nie dotyka sera, aby zapobiec przyklejeniu.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż sos będzie gorący i ser topi się, o 25 minut więcej.
Wyjąć folię i piec, aż ser będzie złoty kolor, o 25 protokół. Schłodzić 15 minut przed podaniem.