Zdrowe Muffinki Marchewkowe
Zdrowe babeczki marchewkowe mogą być tylko śniadaniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 30 centów za porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga proszku do pieczenia, mąki, oleju roślinnego i brązowego cukru. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 20 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 45%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Zdrowe muffinki marchewkowe z musem jabłkowym {vel muffinki z ciasta marchewkowego}, Zdrowe muffinki marchewkowe z musem jabłkowym {vel muffinki z ciasta marchewkowego}, oraz Zdrowe muffinki marchewkowe z musem jabłkowym {vel muffinki z ciasta marchewkowego}.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 12 filiżanek muffin cyny i papierowych wkładek
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż dwanaście 1/2 kubków na muffinki papierowymi wkładkami do muffinek.
Ubij mąkę z brązowym cukrem, kiełkami pszenicy, cynamonem, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą w średniej misce. W innej średniej misce lekko ubij jajko, a następnie wymieszaj olej roślinny i ekstrakt waniliowy.
Szybko i lekko złóż mokre składniki w suche składniki gumową szpatułką. Dodaj marchewki i ananasa, aż będą równomiernie wilgotne; ciasto będzie bardzo gęste. Podziel ciasto równomiernie między kubki na muffinki.
Piec na złoty kolor, a wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 30 minut. Wyjmij babeczki z puszek i ostudź na stojaku.
Na porcję: kalorie: 179; tłuszcz całkowity: 7 gramów; tłuszcze nasycone: 1 gram; białko: 3 gramy; węglowodany ogółem: 26 gramów; cukier: 14 gramów; błonnik: 2 gramy; Cholesterol: 31 miligramów; sód: 110 miligramów