Zdrowe i pyszne: Sałatka z żółtych pomidorów z pieczoną czerwoną papryką, fetą i miętą
Zdrowe i pyszne: Sałatka z żółtych pomidorów z pieczoną czerwoną papryką, fetą i miętą to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 2. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz fetę, oliwę z oliwek, 5 pomidorów i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 50 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Spróbuj Zdrowe I Pyszne: Żółta Zupa Pomidorowa, Trzy Sposoby, dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, oraz Zdrowe i pyszne: pieczone połówki pieprzu z dodatkiem okruchów chleba dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić czerwoną paprykę i umieścić w małej misce.
Ubij razem oliwę z oliwek i sok z cytryny, wymieszaj z papryką i pozwól im marynować podczas przygotowywania innych składników.
Pomidory umyć, wytrzeć do sucha, wyciąć koniec łodygi, a następnie pokroić na kawałki wielkości kęsa. (Jeśli pomidory są bardzo soczyste, możesz odcedzić je na chwilę w durszlaku, chociaż ten sok jest najbardziej aromatyczną częścią pomidora, więc jeśli nie masz nic przeciwko soczystej sałatce, pomiń ten krok.) Miętę umyć i posiekać, a fetę pokruszyć.
Do miski włożyć pomidory, paprykę z dressingiem i miętę i delikatnie połączyć. Ułóż sałatkę na poszczególnych talerzach, pokrusz fetę i podawaj w temperaturze pokojowej.