Zdrowe I Pyszne: Lżejsza Lasagne Szpinakowa
Zdrowe i pyszne: lżejsza lasagne szpinak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.66 za porcję. 329 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pieczoną paprykę, makaron lasagne, grzyby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Zdrowe I Pyszne: Lżejsze Domowe Frytki, Zdrowe i pyszne: Dip ze szpinakiem i karczochem, oraz Zdrowe i pyszne: Dip ze szpinakiem i fasolą Cannellini dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku lub piecu holenderskim, gotować makaron lasagne w osolonej wodzie, aż al dente, 10 do 12 minut.
Drenaż. Spłukać zimną wodą.
Na dużej patelni nonstick rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę i grzyby, aż będą miękkie.
Dodać czosnek i saute dodatkowe 30 do 60 sekund, aż pachnące.
Dodać pieczoną czerwoną paprykę i podgrzać. Zabić ciepło i odstawić na bok.
Rozgrzej piekarnik do 375ºF.
Szpinak wycisnąć z nadmiaru wody i poklepać papierowymi ręcznikami.
Dodaj do miski, wraz z ricotta, mozzarella, 1/2 szklanki parmezanu, białka, bazylia, oregano, i czarny pieprz. Wymieszać, aby połączyć.
Dodać mieszankę grzybową. Wymieszać, aby połączyć.
Rozprowadź 1/2 szklanki sosu do makaronu na dnie szklanego naczynia do pieczenia 9x13.
Warstwę z 3 makaronem lasagne umieszczonym obok siebie wzdłuż.
Rozprowadzić 1/2 mieszanki ricotta równomiernie na makaronach.
Warstwę z nieco mniej niż 1 szklanka sosu do makaronu.
Warstwa ponownie z 3 więcej makaronu, pozostała mieszanka ricotta, trochę mniej niż 1 szklanka sosu makaronowego, i Ostatnie 3 makaron.
Rozłóż pozostały sos makaronowy na makaronie.
Posypać 1/4 szklanki parmezanu.
Przykryj patelnię folią aluminiową.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić 10 minut, aby ujędrnić.