Zdrowe i pyszne: kotlety wieprzowe z sosem Tomatillo i zielonymi jabłkami
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 126 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, sól koszerna, chipotle chiles w adobo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Grillowane kotlety wieprzowe z sosem Tomatillo i zielonym jabłkiem, Kotlety wieprzowe Tomahawk z Tomatillo - Green Tomato Chowchow, oraz Zdrowe I Pyszne: Salsa Surowa Tomatillo.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450ºF. Przykryć patelnię folią aluminiową i pokryć sprayem do gotowania. Odstawić.
Wymieszać kolendrę, kminek, sól i pieprz w misce.
Dodać olej i połączyć. Rub mieszaninę na kotlety, i odstawić podczas robienia sosu.
W średnim rondlu gotować pomidory na wolnym ogniu w 3 szklankach wody przez 8 do 10 minut, lub aż pomidory będą miękkie.
Odcedzić i ostudzić przez 15 minut.
Podczas gdy tomatillos schładzają się, obrać jabłka, rdzeń je i pokroić w kostkę 1/4 cala. Odstawić.
Usunąć wszelkie łodygi z schłodzonego Tomatillo. Następnie, w robocie kuchennym, połączyć kolendrę, czosnek, kminek, sok jabłkowy, sok z limonki, miód, Chipotle i Tomatillo i puree.
Umieść w misce z jabłkami i wymieszaj, aż się połączą.
Podgrzać pozostałą 1/2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu. Kotlety schabowe podsmażyć 3 minuty z każdej strony.
Przelać kotlety na patelnię i piec w piekarniku 8 do 10 minut, lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 150ºf. Po zakończeniu gotowania usuń kotlety i odstaw 5 minut.
Podawać z sosem jabłkowym Tomatillo.