Zdrowe i pyszne: ciasto brzoskwiniowo-Kardamonowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery,więc dać zdrowe i pyszne: Top-Crust brzoskwinia i kardamon Pie spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 82 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 259 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz nie uwodornione skracanie warzyw, sok z cytryny, brzoskwinie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Top Crust Ciasto Brzoskwiniowo-Kardamonowe, Ciasto z brzoskwiniami i kardamonem na wierzchu, oraz Bezglutenowa tarta brzoskwiniowa, Śliwkowa, malinowa z kremem Kardamonowym i skórką migdałową.
Instrukcje
W przypadku skórki: mąkę wymieszać, 1 1/2 łyżeczki cukru i sól w robocie kuchennym.
Dodaj skrócenie. Impuls, aż mieszanina przypomina bardzo grubą posiłek, około ośmiu 1-sekundowych impulsów.
Dodaj lodowatą wodę. Pulsuj, aż mieszanina zbierze się w wilgotnych grudkach, około sześciu 1-sekundowych impulsów, dodając do 1 łyżki więcej wody, jeśli ciasto jest suche.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać, aż ciasto się połączy, 4 do 5 obrotów.
Ciasto rozwałkować do cylindra i przeciąć na pół. Spłaszczyć jedną połowę na dysku; owinąć w folię i schłodzić przez co najmniej 30 minut. Owinąć pozostałą połowę w plastik i zamrozić do trzech miesięcy. Ciasto można również zrobić przed i przechowywać w lodówce przez jeden dzień.
Linia duża blacha do pieczenia lub deska do krojenia z pergaminem.
Posypać powierzchnię roboczą mąką i rozwałkować ciasto do 13-calowej rundy.
Przełożyć ciasto na blachę do pieczenia i schłodzić 20 minut. Korzystanie 2 1/2 - do 3-calowy foremka do ciastek, wyciąć kształty z ciasta, pozostawiając wycięcia na blasze do pieczenia. Przełożyć resztki i wyciąć więcej kształtów, jeśli to konieczne. Wycięcia schłodzić na blasze podczas przygotowywania nadzienia.
Do napełniania: wyreguluj stojak do pieczenia do najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 204°. W średniej misce wrzuć plastry brzoskwini, pozostały 1/4 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą, sok z cytryny i kardamon,aż brzoskwinie zostaną pokryte.
Przenieś nadzienie na 9-calowy talerz ciasta. Ułóż wycięcia skorupy nad wypełnianiem lekko nakładających się pierścieni, pracując od zewnętrznej krawędzi do środka.
Posmaruj skórkę mlekiem migdałowym, a następnie w razie potrzeby posyp dodatkowym cukrem.
Piec, aż skorupa jest złoty brąz i sok jest bulgotanie, o 45 protokół.
Przenieść do pieczenia i ostudzić co najmniej 30 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej w miseczkach z ulubioną polewą lub au natural.