Zdrowe Babeczki Bananowo-Czekoladowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc wypróbuj zdrowe babeczki bananowo-czekoladowe. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 19 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, mielony cynamon, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Muffinki Bananowo-Czekoladowe, Muffinki Bananowo-Czekoladowe, oraz Muffinki Czekoladowo-Bananowe.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 191°. Spray DNA tylko z 12 regularnych kubków muffin sprayu do gotowania, lub linii z papierowych kubków do pieczenia.
W dużej misce wymieszać mąkę, 2/3 szklanki cukru, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki cynamonu i sól.
W średniej misce ubić widelcem banany, białka, olej, mleko i wanilię. Mieszaj do mieszanki mąki, aż mąka zostanie zwilżona. Delikatnie wymieszać w kawałkach czekolady. Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin.
W małej misce wymieszać składniki polewające.
Posypać równomiernie ciasto w filiżankach.
Piec 20 do 24 minut lub do jasnego złotego brązu i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty. Natychmiast wyjąć muffinki z patelni do stojaka chłodzącego.