Zdrowa Wołowina Enchilada Pie
Zdrowa wołowina Enchilada Pie może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz kukurydzę, chili w proszku, bardzo chudą mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 351 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Wiele osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest dobre. Podobne przepisy to Zdrowa Wołowina Stroganoff, Enchilada Wołowina, oraz Enchilada Wołowa.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. W 12-calowej patelni nonstick, gotować wołowinę i cebulę na średnim ogniu 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż dokładnie gotowane; odcedzić. Rezerwa 1/4 szklanki sosu enchilada; odstawić.
Dodaj pozostały sos enchilada, kukurydzę i chiles do mieszanki wołowiny. Wymieszać z kminkiem i chili w proszku. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego; gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Spray 9-calowy okrągły (2-quart) szklane naczynie do pieczenia z sprayem do gotowania.
Umieścić 1 tortillę w zapiekance; top z około 3/4 szklanki mieszanki wołowiny i 3 łyżki sera. Powtórz warstwy 3 razy. Doprawić pozostałą tortillą, sosem Enchilada i pozostałym serem.
Piec, odkryte, 30 do 40 minut lub aż gorące i ser topi. Fajne 5 minut.
Podawać z kwaśną śmietaną.