Zdrowa Tajska Zupa Z Kurczaka
Need a zupa bezglutenowa i bezmleczna? Zdrowy tajski rosół może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.56 za porcję. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 12g białka, oraz 19g tłuszczu. Kilka osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. 29 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, cebulę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zdrowa Włoska Zupa Kiełbasowa, Zdrowy Dip Z Kurczaka Buffalo, oraz Tajski Rosół.
Instrukcje
W 4-quart nonstick holenderski piekarnik, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i grzyby; gotować 3 minuty, często mieszając.
Dodać paprykę i czosnek; gotować od 2 do 3 minut dłużej, często mieszając, aż warzywa będą miękkie.
Wyjąć z ognia; wymieszać pastę curry, aż się stopi.
Wymieszać z bulionem, kurczakiem, brązowym cukrem i solą. Wróć do ciepła.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut, często mieszając.
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka.
Dodać mieszankę skrobi kukurydzianej i mleka kokosowego do mieszaniny zupy; podgrzać do wrzenia. Gotować na średnim ogniu około 2 minut, często mieszając, aż lekko zgęstnieje.
Wymieszać ze szpinakiem i kolendrą. Gotować około 1 minuty lub po prostu, aż mieszanina jest gorąca i szpinak zwiędnie.
Podawać zupę z limonkami.