Załadowane Nachos Ze Słodkich Ziemniaków
Załadowane słodkie ziemniaki Nachos może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 753 kalorie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka pasty pomidorowej, jalapenos, chipotles i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Podobne przepisy to Załadowane Nachos Ze Słodkich Ziemniaków, Załadowane Nachos Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Super Bowl Snacks: Załadowane Pieczone Ziemniaki Nachos Z Chipsów Ziemniaczanych.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do pieczenia. Rozgrzej frytkownicę lub garnek o dużym dnie, z wystarczającą ilością oleju rzepakowego, aby dojść do połowy boków garnka, do 325 stopni F.
Pracując partiami, smażyć na głębokim tłuszczu słodkie ziemniaki, aż będą chrupiące, około 5 do 7 minut.
Wyjąć z frytkownicy na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Odstawić.
Dodać olej z pestek winogron do dużej patelni saute na średnim ogniu.
Dodać mięso i brązowy aż prawie gotowane przez, o 3 do 4 protokół.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, aż zmiękną, o 2 do 3 protokół.
Dodaj koncentrat pomidorowy, Chipotle, sól i pieprz, do smaku. Wymieszać kilka razy, aby włączyć.
Dodaj sos BBQ, doprowadzić do duszenia i gotować przez dodatkowe 5 do 6 protokół.
Używając 2 talerzy odpornych na piekarnik, połóż kilka słodkich chipsów ziemniaczanych na każdym talerzu. Top ziemniaki z mięsem, serem, i jalapenos. Powtórz warstwy z pozostałymi składnikami, z wyjątkiem garści jalapenos. Dusić, aż ser topi się, o 3 do 4 protokół.
Usuń talerze z brojlerów i top je z pozostałymi jalapenos, mżawka z sosem BBQ i szalotki.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.9 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 58 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.